+31 (0) 43 2041224 info@mgtpersoneelsreizen.nl

BREXIT

Brexit per 1 januari 2021: Welke landen?

Het is zover. De Brexit is een feit per 1 januari 2021. Het Verenigd Koninkrijk (VK) maakt geen deel meer uit van de EU. Dat heeft gevolgen voor uw reizen naar het VK. Maar welke gebieden maken deel uit van het VK? De onderstaande bepalingen zijn van kracht voor reizen naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Al deze landen vormen samen het Verenigd Koninkrijk (VK in het Nederlands of UK in het Engels).

Per 1 oktober 2021: Alleen nog paspoort geldig

Per 1 oktober 2021 hebben EU burgers een paspoort nodig om in te reizen naar en van het VK. Een Europese identiteitskaart is dan niet meer geldig. Een visum is niet nodig voor een bezoek korter dan 6 maanden. Uw paspoort moet wel gedurende het hele verblijf geldig zijn. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een paspoort minimaal 5 werkdagen duurt en dat men daarvoor persoonlijk naar het gemeentehuis moet bij aanvragen en het afhalen van de paspoort.

Douane formaliteiten

De douane formaliteiten kunnen langer duren aangezien de kans aanwezig is dat bagage gecontroleerd wordt. Ook paspoortcontroles kunnen langer duren.

Invoerregels

Ook de invoerregels zijn gewijzigd. U mag uit het VK meenemen: 1 liter sterke drank of 2 liter mousserende wijn en 16 liter bier, 200 sigaretten of 250 gram shag of 50 sigaren. Naast het bekende rijtje van verdovende middelen, wapens, beschermde dier- en plantensoorten mogen vlees en zuivel ook niet meegenomen worden vanuit het VK . Wanneer al uw  inkopen gedaan in het VK een gezamenlijke waarde hebben van meer dan EUR 430,00, dan dient u hierover bij terugkomst in Nederland belasting over te betalen. Ook het meenemen van meer dan EUR 10.000,00 aan contact geld op de heen en/of terugreis dient gemeld te worden bij de douane.

Telefonie

Binnen de EU zijn b.v. roaming afspraken bij gebruik van de mobiele telefoon. Daar kunnen VK-operators voor gebruik van een NL-telefoon in het VK vanaf wijken. Om onnodige telefoonkosten te vermijden adviseren wij u om de kosten van telefonie naar, van en in het VK te checken met uw provider.

Gezondheid

Bij een bezoek aan het VK blijft de European Health Insurance Card (EHIC) voorlopig geldig.

Consumentenrecht

Belangrijke consumentenregels zoals de Denied Boarding (261/2204), De Consumentenrichtlijn uit 2015 en b.v. de richtlijn voor Pakketreizen en GRA’s uit 2018 blijven van kracht, maar daar waar wordt verwezen naar EU instituties, geldt de VK-rechtspraak. Vanaf 2021 is het VK een derde land. Dit betekent dat bij een vertraging of annulering van een vlucht van het VK naar de EU de klant in Nederland geen beroep kan doen op de DBC-regeling wanneer de vlucht is uitgevoerd door een VK (dus non-EU) luchtvaartmaatschappij. Een belangrijke wijziging is dat de wederzijdse erkenning van garantiebescherming voor pakketreizen en GRA’s komt te vervallen. De UK ATOL license is dus geen erkende garantiebescherming in NL en met een garantiebescherming die in de EU is erkend, kan je geen reizen verkopen in het VKE

Meer informatie over de Brexit?

Indien u meer informatie over de huidige stand van zaken wenst, check dan:
– de Brexit pagina van onze branche organisatie ANVR
– de website over de Brexit van de Britse overheid                                                                                                                                          – de brexit pagina van het Brits Verkeersbureau                                                                                                                                              – of neem contact op met MGT Personeelsreizen via info@mgtpersoneelsreizen.nl of telefoon op 043 2041224

De Brexit zorgt voor een nieuwe situatie

Contact met MGT Personeelsreizen

Meer weten over het organiseren van een geslaagde personeelsreis? Neem dan vrijblijvend contact op met MGT Personeelsreizen via ons formulier.

Formulier geheel invullen. Voordat u op "Verstuur" drukt, vergeet niet de anti-spam rekensom in te vullen die voor de knop verstuur staat!

MGT Personeelsreizen Contact Formulier

2 + 13 =

MGT PERSONEELSREIZEN

Bezoekadres

Buitenplaats Vaeshartelt
Weert 13 6222 PG Maastricht

Geopend maandag tot en met vrijdag 9.00 - 17.00 uur.
Bezoek alleen op afspraak.

Postadres

Postbus 54 6240 AB Bunde

T +31 (0) 43 2041224

  info@mgtpersoneelsreizen.nl
  MGT Personeelsreizen

ZEKERHEID

MGT Personeelsreizen is lid van de brancheorganisaties ANVR, SGRZ en Calamiteitenfonds.

Uw zekerheden

SOCIAL MEDIA

Show Buttons
Hide Buttons